Supo.be

Wat dacht je van een brokje kritische analyse op deze maandagavond? De nieuwe SUPO staat online. Al eventjes zo blijkt, maar ik heb het maar vandaag ontdekt.

supo

Voor de duidelijkheid SUPO is de opvolger van het Hamjournaal, waar ik destijds nog aan meegewerkt heb. Het Hamjournaal was het project van de laatstejaarsstudenten online-journalistiek. Bij het Hamjournaal draaide alles rond de KHM. Serieuze, en onnozele berichten kwamen aan bod. Het was een ideale mix.
Met SUPO is men voor een andere aanpak gegaan: de onliners krijgen veel steun van de radio/tv-studenten. Bovendien bericht men over Mechelen in het algemeen.

De vormgeving:
Zwevende blokjes, in vele verschillende kleurtjes, bruinige bloemetjesachtergrond? Fout, mannen, fout. Nu, ik ken hun mentaliteit wel hoor. Vorig jaar was er veel kritiek op de diagonale strepen (je kan ze nog zien in de navigatiebalk) die over heel je beeld verspreid waren. Ik ben er 90% zeker van dat ze die bloemetjes daar nu gezet hebben als tegenreactie, om te laten zien dat diagonale strepen helemaal niet zo erg waren.
Voor de rest zit er af en toe nog wat mis met de CSS. De foto-player onderaan de homepage staat daar ook wat verloren, if you ask me.

De geschreven berichten:
Kritiek geven is altijd makkelijk, maar toch. Ik denk dat wij in den tijd beter waren. Het kan een gedacht zijn maar dingen zoals dit, of dit, konden wij beter. Wij werden wel goed begeleid en schreven lang niet zoveel artikels als wat de studenten vandaag moeten schrijven.
Toch ook nog even vermelden dat ik het toch heel spijtig vind dat de rubriek hamjournaal ook verdwenen is (vorig jaar was die er nog). Het blijft toch een schoolproject?

De filmpjes:
Ge-wel-dig! Oké, je ziet wat foutjes, maar uiteindelijk zijn ze nog steeds aan het leren hé. Ik vind het heel leuk. Moesten de filmpjes er niet opstaan, ik zou afhaken en supo.be links laten liggen. Het zijn leuke formats. Man Bijt Hond meets De Laatste Show.  Leuk afgewerkt met de intro’s en outro’s. Engie minpuntje: misschien wat lang voor op een website?
Ga eens kijken naar het stukje met de reportage van de avant-première van Loft. Of naar dit Buurtgebruul, vooral doorspoelen naar minuut 7: mijn Limburgia-vriendjes zijn ook van de partij.

Ik heb het destijds superleuk gevonden om het Hamjournaal te maken, maar dit lijkt me nog tien keer leuker. De studenten moeten nu echt op pad: Flair Shopping Day, Körperwelten, … En bv’s als Fred Di Bono of Tom Kestens komen toch gewoon langs in de studio (op school)?
Als lezer zou ik wel meer punten moeten geven aan het Hamjournaal.

Advertenties

5 Responses to “Supo.be”


 1. 1 suzannam november 10, 2008 om 10:54 pm

  Tja, de lay-out. Eigenlijk hebben wij (onliners) daar wel wat, maar niet al te veel inspraak in gehad. De bloemetjes, dat ligt aan Peter (van Edom). Later zou je een volledig ander CSS in je profiel kunnen kiezen, wordt aan gewerkt.
  Hamjournaal laten vallen was ook al niet ons idee – het moet een algemeen magazine voor jongeren in Mechelen worden. Geen onaardig idee, dan komen we ‘ns buiten de Ham. In december volgt een papieren versie.

  Verder heb je grotendeels gelijk hoor! Gelukkig ben ik verantwoordelijk voor actua, en niet voor lifestyle en cultuur 🙂

 2. 2 noliesjustlies november 11, 2008 om 9:53 am

  Dat het bloemetjesbehang Peter zijn ‘fout’ zijn, daar twijfelt niemand aan denk ik 😉
  Verder kan ik Evy hier enkel beamen!

 3. 3 suzannam november 11, 2008 om 10:12 pm

  Overigens, ik spot een ‘als/dan’-fout! hihi
  “Wij werden wel goed begeleid en schreven lang niet zoveel artikels dan wat de studenten vandaag moeten schrijven.”

 4. 4 Pieter november 12, 2008 om 3:19 pm

  Ik wil u dat wel eens in’t lang en in’t breed uitleggen, maar je kan de twee bijna niet vergelijken. En ik vind de layout mooi ok:p

 5. 5 Evita november 13, 2008 om 6:55 pm

  @suzanna: verbeterd! 😉

  @ pieter: je le sais, je le sais. Ik ben gewoon jaloers… ik mis het! :p


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Wie ben ik?

The name:
Evy Philips

The age:
27 jaar

The passion:
Bram
Italië
AC Milan

Advertenties

%d bloggers liken dit: