Nú snap ik waarom sommige wielrenners epo nemen!

Enkele jaren geleden heb ik gedurende twee jaar spinning gedaan. Twee jaar is overdreven eigenlijk: het was meer een kwestie van “heb ik goesting om te gaan, dan ga ik, anders: foert”. Ik herinner mij dat er een reden was waarom ik daarmee gestopt was.

Gisteren ging ik samen met Ann fitnessen. Alle toffe en calorieverbrandende toestellen (lees: de treadclimber en de steps) waren bezet. Daarom gingen we maar op het ding waarvan ik de naam niet zo goed ken. Zoiets waar je voeten cirkelbewegingen op maken en ook je armen meebewegen. Iets saai.

Tijdens het sporten praatten Ann en ik bij, maar aangezien we elkaar de dag ervoor nog maar hadden gezien waren we al lang uitgepraat. En op zo’n momenten begin ik dus onzin uit te kramen à la: “ik zou eigenlijk wel nog eens graag die spinning meedoen. Eens kijken wanneer ze dat geven.”

[Insert pauze waarin ik naar de tijdstippen ga kijken]

“Vandaag van 19u, maar het is bijna alle dagen.” Waar ik niet op had gerekend was het enthousiasme van Ann. Er volgde iets à la “Oh, ik zal mijn ma bellen dat ik later thuis ben.”
Euhm… voor ik goed en wel besefte waar ik weer aan begon, was ik als een zot aan het trappen op zo’n spinningfiets. Damn, ik was vergeten hoe hard dit is. Een vol uur afzien. Met natuurlijk veel te weinig water in m’n flesje en geen haarrekkertje op zak. Zweten!

Nu, achteraf gezien, wil ik  het, ondanks de stijfheid, nog wel doen. Een keer per week ofzo. Het gevoel van eigentrots dat je hebt na zo’n les, het gevoel van “damn, ik heb echt wel goed gesport” is geweldig.

Advertenties

0 Responses to “Nú snap ik waarom sommige wielrenners epo nemen!”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: