Zwemmen in Parc Astérix?

Om f*cking half 6 ’s morgens ging de wekker – maar ik zaag niet want bij anderen was het nog geen 5 uur. Zo ongeveer in Brussel begon het te regenen… Daarna is het nooit meer gestopt!

Het dagje Parc Astérix begon dus vroeg en eindigde laat. Het park is dan ook 3 uur rijden (Frankrijk – tegen Parijs), maar het was de moeite… had het niet de godganse dag geregend dat het niet schoon meer was. De eerste attractie ging. Toen was het maar wat aan het miezeren. De volgende attractie, een houten rollercoaster à la de weerwolf in Walibi, maar dan veel hoger, langer en sneller leek ons supercool. En dat was ze ook. Alleen begon het plots veel harder te regenen… net toen het onze beurt was. Regen tegen je hoofd krijgen tegen die snelheid voelt alsof ze honderden gaatjes in je boren. Handen voor de ogen en je longen uit je lijf schreeuwen was de boodschap. Het was zo eens iets anders.

What to do, what to do met zo’n weer? Waterattracties natuurlijk! We waren toch al natter dan nat. Maar liefst vier waterattracties telt Parc Astérix. U kan zich vast wel inbeelden hoe we daaruit kwamen? Natter dan nat, maal nat!… ofzo… Ach, het kwaad was geschied, die valling zou er toch aankomen. En dus gingen we verder.

Waar verschillende websites vermelden dat je op een doorsnee dagje Parc Astérix acht attracties kan doen, deden wij ze allemaal. Inclusief een grappige show! Ja, de voordelen van regen, I guess.

Het is een tof park, met attracties die er soms onschuldiger uitzien dan dat ze zijn en een rollercoaster met maar liefst 7 ‘overkops’. Het park is gezellig en leuk ingekleed. Denk Disneyland, maar dan anders…

Alleen: het is er duur! Reken op 39 euro inkom, 6 uur (heen en terug) brandstof verbruik, péage van 26  euro (heen en terug) én een parking die 8 euro kost! En dan heb je natuurlijk nog niet gegeten.

Soit, ik heb mij wel geamuseerd buiten de kou, de nattigheid en de snottebel die ik uit Anneke haar haar heb gehaald 😮

Advertenties

0 Responses to “Zwemmen in Parc Astérix?”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Wie ben ik?

The name:
Evy Philips

The age:
27 jaar

The passion:
Bram
Italië
AC Milan

Advertenties

%d bloggers liken dit: