Kriekskes met ballekes, u zegt?

Zaterdag organiseerden wij voor de eerste keer een etentje op ons appartement. Voor zowel Bram als mijn familie (lees: papa Bram en mama Bram en papa Evy, Odette en broer Evy).

De menukeuze was… euhm… klassiek. Zowel Bram als ik hebben geen uitgebreide smakenexpertise. We lusten niet veel met andere woorden. En dus stonden er krieken met balletjes op het menu.

Krieken met balletjes laten mij onmiddellijk aan kleine familiefeesten denken. Bij ons stond dat vroeger op het menu met kerstmis of nieuwjaar (dat of vol-au-vent of gourmet), kermissen, verjaardagen. Maar noch Bram noch ik had het al eens gemaakt.

Gelukkig is er ene Jeroen Meus die een programma heeft op Eén: Dagelijkse kost. Je kan de filmpjes herbekijken op de website. Niet dat balletjes met krieken zo moeilijk te maken zijn, maar er zijn altijd wel vragen om op te lossen. Mogen er wel zoveel balletjes tegelijk in één pan? (“Ja, want Jeroen doet dat ook in zijn filmpje”), hoeveel paneermeel moet er bij het gehakt? Antwoorden vind je hier.

Anyway, het gerecht is gelukt én we hadden veel te veel… dus we all know what Evita de maandagmiddag zal eten op haar werk: overschot kriekskes met ballekes. Feest!

Advertenties

1 Response to “Kriekskes met ballekes, u zegt?”


  1. 1 LJ augustus 1, 2011 om 10:48 am

    Dat mogen ze mij gerust ook elke dag geven!! Mjam 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: