Dan gaan we dansen, dansen!

Hoe geweldig graaf zou dat zijn als we zouden kunnen swingen (discoswingen,  niet swingen als in partnerruil tyvm!)? Rondjes draaien en een beetje door de benen gaan en door de lucht vliegen zonder over onze voeten te struikelen? Very cool indeed!

Dus zochten Bram en ik naar zo’n cursus. We vonden er eentje… in Lier. Direct swingen kan, maar wordt niet aangeraden. Beter is eerst de basiscursus met 3 klassieke dansen en 3 Zuid-Amerikaanse dansen te volgen. 14 weken lang.

Op naar de proefles dus. Ra ra ra… de proefles verliep minder goed dan verwacht. We begonnen aan de basis Quickstep. Bram alleen deed het prima, ik alleen deed het ook prima. Samen deden we het ca va, maar toen kwam er muziek bij. Spanningen alom. Ik die leid, maar dat niet mag. Bram die zijn armen als een slappe vod laat hangen. Ik die te grote passen neem. Bram die zijne ‘zij-bij’ niet doet…

In mijn hoofd ging het al van: “nee, dat doen we geen 14 weken, daar komt ruzie van. Dat is mij een danske niet waard. Ik dans voor de rest van mijn leven wel als een clown.”

Maar nu blijkt tóch dat wij geen opgevers zijn, en dus gingen wij maandag nog een proefles doen. Eigenlijk dezelfde les als donderdag maar door een andere lesgever.

En nu blijkt… wij kunnen wél dansen [insert high five]! Heelder liedjes lang, in een cirkel, dezelfde trage quicksteppasjes. Wij kunnen dat. Zonder ruzie te maken. Met maar een heel klein beetje op elkaars voeten te trappen. Lag het die donderdag aan het feit dat wij ’s morgens geland waren van New York en maar een paar uurtjes geslapen hadden, lag het aan het feit dat we de les al voor de tweede keer deden, lag het aan de lesgevers? Who knows… we kunnen het wél!

Om tot de orde te komen: in al ons enthousiasme hebben wij ons ingeschreven voor de basiscursus dansen!

Advertenties

3 Responses to “Dan gaan we dansen, dansen!”


  1. 2 Evita september 20, 2011 om 1:07 pm

    Maar de koen kan al dansen he 😀

  2. 3 LJ september 21, 2011 om 9:04 am

    Wij zouden ook graag een danscursus volgen, rock’n’roll bv, maar hebben ’t lef niet!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: