New York prt 2

Vorige week rond deze tijd vertoefde ik nog in New York. Voor de tweede keer. Deze keer met de boyfriend en friends van ‘langs zijne kant’. Ik ga jullie een superlang verslag besparen maar… here is what you should know in vergelijking met de eerste keer:

 • Een hemels hotelbed
 • Veel beter weer
 • Minder Starbucks (maar 1 x… it’s possible)
 • Musical: Jersey Boys

Verder ook nog:

Meegedaan in een internet commercial van Nike. Binnenkort eens opzoeken of het wel helemaal echt waar voor Nike was. Tijdens onze begeleide fietstocht downtown, botsten we plots op een filmploeg. Ze vroegen of we niet wilden meedoen. Een sportief meisje liep in het midden van het straat en wij moesten haar – met de fiets, gehuld in fluokledij en een -in mijn geval – bloemetjeshelm – tegemoetfietsen. All it took was two takes. We must be gooooood 😉

Gaan eten in T.G.I Friday’s…. Goeie cocktails maar hun rekeningen… not so good. Er stond een suggestieve fooi voor de ober op. Raad hoeveel die was. 90 dollar! 90 dollar fooi! Halloooooooooow. Didn’t think so. En omdat meneer de ober maar liefst 3 x naar de fooi gevraagd heeft, heeft hij 0,0 dollar gekregen. Nah!

Anyway, ’t was erg leuk, maar nu ga ik toch minstens 10 jaar wegblijven uit the U.S.A. I think.

Advertenties

3 Responses to “New York prt 2”


 1. 1 LJ september 21, 2011 om 9:04 am

  Daar wil ik vast en zeker ooit ook eens naartoe!

 2. 2 Alice september 22, 2011 om 2:00 pm

  Kan je me het hotel eventjes mailen? Wij plannen volgend jaar te gaan en tips zijn altijd welkom!

  • 3 Evita september 23, 2011 om 10:28 am

   Hoi Alice,

   We verbleven nu in een Best Western Hotel in Queens (wel maar 3 minuutjes stappen van de metro, dus je was in no time waar je wou zijn)… kwam voor ons op een 100 euro de nacht! En vorig jaar zaten wij in een jeugdherberg. Iets verder stappen van de metro (maar wel vlak naast central park). Heet Jazz on the Park en was maar 14 euro/nacht. Natuurlijk wel met vreemde mensen op een kamer.

   Tips: the usual stuff: de ferry (gratis) naar staten island – vaart voorbij het vrijheidsbeeld en je hebt een mooi zicht van de skyline van NY, manhattan met times square, rondlopen in central park, little italy en china town (verwacht hier wel niet té veel van), en dit jaar ook een fietstoch gedaan met een gids. Was wel 80 dollar (voor 5 uur fietsplezier (veel pauzes)) maar echt de moeite. Ook fijn om te fietsen in een stad als NY! Wij hebben de downtown tour gedaan, maar je kan kiezen wel gebied je wil doen. En een musical moet je toch ook zeker gedaan hebben! Wacht wel tot een uur of 18 om je kaartje te kopen (voor voorstelling van 20u) – dan krijg je korting.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: