Rekenen enzo.

Niet dat het voor de nabije toekomst zal zijn, so hold your horses… maar omdat er in onze omgeving nogal veel getrouwd wordt en aan ‘kindjes maken’ wordt gedaan, kwam het onderwerp toch eens ter spraken.

Trouwen.Ik sta erop dat ik getrouwd ben voor er een kroost komt. Call me old fashion, maar ik wil dat graag. Langs de andere kant: zo’n trouw kost écht veel geld. Uitnodigingen, een kleed, een fotograaf, een zaal,… tel maar op. En toen we effectief begonnen te tellen, viel mijn mond pas echt open: het aantal gasten kwam helemaal niet overeen met het aantal dat ik in mijn hoofd had. Alleen al met familie komen we aan 100 mensen. En dan zitten de vrienden er nog niet bij.

Maar goed, zorgen voor later, toch? Al staat mijn vriend Google altijd klaar voor mij en dan is het toch verleidelijk om eens het een en ander op te zoeken van prijzen. Achterover viel ik! En toen kwamen de plannetjes in mijn hoofd. Ik hoef helemaal geen lang trouwkleed van tegen de 1.000 euro, een korter kleedje is ook goed. Ik trouw wel in de zomer. En korte kleedjes zijn er ook in wit en hoeven helemaal niet van een trouwkleedwinkel te komen. En dat feest? Dat kan ook in een grote tuin waarin een of andere scouts of chiro komt BBQ’en voor onze gasten. Vlees van de makro smaakt ommes evengoed als dat van een traiteur.

En toen kwam ik op een plannetje dat eigenlijk not done is op een trouwfeest. Wat als we nu eens voor de frisdranken geld vroegen. Een kleine prijs van pakweg 20 eurocent per drankje. Helaas pindakaas, is niet alleen dat plan not done, maar lieten ook mijn wiskundige hersenkronkels mij in de steek. Een snelrekensommetje leverde ons al gauw 2.000 euro op. Ahja want 100 gasten die elk 1 drankje van 20 cent drinken? Da’s 2.000 euro he.

WRONG!

Het domme is dat ik 3 dagen lang heb gedacht dat dat effectief 2.000 euro is. Pas na 3 dagen had ik de moed om Bram in te lichten van mijn niet zo goed plan. Die begon te lachen en zei: 100 x 20 cent is wel maar 20 euro, he. “Uh? Maar nee, da’s toch 2.000 euro?” “Neeeeeeeeeeee! Het is 20 cent eh, geen 20 euro” Insert korte pauze. “Haja… maar dan is dat toch nog 200 euro?” Bram ondertussen aan het nadenken. “Haaaaaaaaaaa neeeeeee, da’s echt maar 20 euro!”

U ziet, wij zijn nog lang niet klaar om te trouwen.

Advertenties

5 Responses to “Rekenen enzo.”


 1. 1 LJ februari 24, 2012 om 10:10 am

  Ik heb een oplossing gevonden voor het trouwbudget: de gastenlijst indammen tot enkel de mensen die je na staan en niet familie uit alle uithoeken van het land die je anders nooooit ziet. Hoeft niet voor mij. Of je trouwt gewoon onder je tweetjes, waarom niet?

 2. 2 Kathleen februari 24, 2012 om 10:38 am

  Het Vriendje en ik hebben het ook al eens over trouwen gehad. Het plan zou zijn om voor de wet te trouwen, getuigen van de straat te plukken en niemand hoeft het te weten. Zoiets. Maar blijkbaar gaat dat helemaal niet in België, zomaar, ad hoc trouwen met getuigen die je van de straat plukt. Och ja, dan maar naar Las Vegas. 😉

 3. 3 Lies februari 24, 2012 om 12:14 pm

  Trouwen is idd niet goedkoop, en ons trouwfeest ook niet, maar ik zou ’t zo opnieuw doen! En geld vragen voor drank, why not…? Enneuh: ge krijgt vaak redelijk wat centjes als ge trouwt he… Met een beetje geluk wordt ’t dan een “nuloperatie” 🙂
  En Kathleen: getuigen zijn toch niet meer verplicht tegenwoordig?

 4. 4 Melissa februari 24, 2012 om 2:12 pm

  of je laat enkel je (dichte) familie komen eten en voor de rest voorzie je dessertenbuffet ofzo. Daarna muziek en feest he.

 5. 5 Fielosophie februari 24, 2012 om 2:27 pm

  Ach, als ge taalkundig maar mee zijt, dat is het belangrijkste want uiteindelijk moet ge toch alleen maar “ja” kunnen zeggen he.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: