#wijvenweek: de beautyqueen in mij

Omdat het hier de laatste tijd maar een beetje stilletjes is, lijkt mij een nieuwe start in het kader van #wijvenweek wel fantastisch. Vandaag is het opgelegde thema ‘Beautyqueen in het diepst van mijn gedachten’.

Beautyqueen. According to moi ben ik geen beautyqueen. Ja, ik durf buiten komen zonder make-up. Nee, ik heb bijvoorbeeld nu geen nagellak op.

Pas op, vaneigens dat ik van mezelf vind dat ik er veel beter uit zie met wat fond de teint en een halve kilo zwartsel rond mijn ogen. Dat wel. Maar ik ben te lui om een beautyqueen te zijn. En ik rij niet met de auto naar mijn werk, dus ik kan geen in-car make-upster worden. Geef mij een spiegel, veel tijd en een reden en ik maak van mezelf een wanna-be beautyqueen.

Wanna-be voorlopig, maar misschien toch wel een comesclosetotherealthing in wording. Que?
Eerst en vooral een geheimpje. Ik heb nog nooit mijn wenkbrauwen geëpileerd. Niet zelf en niet laten doen. Dat doet pijn, ik heb schrik dat ik daar geen vormpje in ga krijgen en dat ik teveel haartjes ga uittrekken. En als die haartjes zijn uitgetrokken, ja dan blijven die een maand or so weg he! Stel je voor!

En dan nu nog erger. Ik durf ook niet naar zo’n professionele wenkbrauwmadame want ik heb schrik dat ze gaat beginnen over haartjes die naar alle kanten groeien en dat ze me onder mijn vijs gaat geven want euhm… ik doe soms wel iets anders met mijn wenkbrauwen…. In de hoekjes afwerken met een scheermesje. Ja, fout he. Maar da’s zo snel. Niet echt altijd even geslaagd, maar hey…. daar heb ik mijn froefroe voor he (die ook goed is voor andere dingen).

Soit, mijn lief zegt dat ik mooi ben zoals ik ben maar dat hij het toch niet erg zou vinden als ik stopte met dat scheermesje te prutsen. Dus mijn allernieuwste voornemen: op mijn tanden bijten en toch naar zo’n wenkbrauwmadame gaan ter gelegenheid van de trouw van de nicht van mijn lief. Ik heb nog een maand een half de tijd!

Advertenties

7 Responses to “#wijvenweek: de beautyqueen in mij”


 1. 1 Valérie maart 12, 2012 om 2:31 pm

  Bij deze nodig ik u uit in mijnen auto, alwaar ik in de ochtendspits uw wenkbrauwen eens onder handen zal nemen 😉

 2. 2 Lies maart 12, 2012 om 4:22 pm

  Mijn tip: vergeet die pincet (marteltuig!!!) en ga naar een wenkbrauwmadame die uw wenkbrauwen in de juiste vorm kan waxen! Korte pijn, even doeltreffend en handig! Ik laat dit nu al een jaar of twee elke maand doen… Gewoon durven, ’t is het waard 🙂

 3. 3 missfolies maart 12, 2012 om 4:26 pm

  Ik doe het zelf, die wenkbrauwen, omdat ik altijd begin te bleiten bij de wenkbrauwmadame. Niet omdat het zo’n pijn doet hoor, het is gewoon een reflex! En dan bleit ik liever in de beslotenheid van mijn badkamer…
  (Maar gewoon doen hé, laat mijn bizarre bleitreflex zeker de drempel niet verhogen! :))

 4. 4 chrissebie maart 12, 2012 om 6:16 pm

  Misschien dat een wenkbrouwmeneer het zachter zou doen, of bestaan die niet??

 5. 5 Elyne maart 12, 2012 om 6:34 pm

  Zo erg is die pincet nu ook weer niet hoor 😉

 6. 6 LJ maart 13, 2012 om 8:34 am

  Bij mij zijn die haartjes na een week al terug hoor…. maar dat moet aan mij liggen als ik dat zo hoor. En dat is dus het enige beautyqueen achtige (en nagels lakken) dat ik wekelijks doe! Ik heb nogal een wenkbrauwcomplex, als ik dat laat groeien dan denken mensen dat ik een weerwolf ben. Ja het is al eens gebeurd dat ik teveel haartjes uittrok maar idd, daar heb je een froe voor 😀


 1. 1 Plaatselijke verdoving, aub | Evita blogt... Trackback op juli 25, 2013 om 10:39 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: