#wijvenweek: klein kantje, grote gevolgen

Today’s theme? Guilty pleasures en kleine kantjes.

Omdat mijn guilty pleasures vrij standaard zijn – denk veel te veel eten en dan gelijk ne zot gaan fitnessen, wil ik het liever hebben over mijn kleine kantjes.
Er is één klein kantje waar ik helemaal ambetant van word. Heel klein, maar de gevolgen? Uren ambetant.

Wij wonen op een appartement dat als volgt is ingedeeld: als je binnenkomt, kijk je recht op slaapkamer 1 (die dienst doet als schoenkast, washok, oud-papier-verzamelplaats,…). Om naar de living, de keuken, de wc, de badkamer – kortom alle plaatsen van het huis – te geraken, moet je langs slaapkamer 2 (onze slaapkamer). Onvermijdelijk.

Als ik ’s morgens – als laatste – opsta, gooi ik ons donsdeken altijd naar het voeteinde van ons bed. Je weet wel, om het bed te laten verluchten. Omdat er tussen opstaan en mijn vertrek naar het werk maar een dikke 20 minuten zit, vind ik dat dat bed nog niet genoeg verlucht is en dus laat ik het open liggen.

Als mijn lief dan thuiskomt om 16u vind ik dat hij dat bed terug mooi moet toedekken. Hij loopt daar als eerste terug voorbij. En dat bed dichtsmijten duurt echt maar 5 seconden ofzo.
Ik haat het als ik thuiskom, voorbij de slaapkamer loop en zie dat dat bed nog open ligt. Hate it. Ik weet niet echt waarom, maar ik word daar direct slecht gezind van. Ambetant zo u wil.

En dan mag hij ‘sorry, ik was het vergeten zeggen’ zoveel hij wil. Ik blijf daar ambetant van. Voor de rest van de avond. Ik doe mijn best om het niet te laten zien, maar innerlijk is de ambetantigheid héél aanwezig. Want ik kan er niet bij dat je te lui bent om een bed toe te dekken. En ik snap dat niet dat je dat kan ‘vergeten‘. Je loopt daar voorbij, die deur staat open, je kijkt sowieso in die kamer, je ziet dat…

Dat je daar sowieso voorbij moet om bij alle andere belangrijke kamers te komen is nu net het probleem. Stel dat we (onverwacht) bezoek hebben? Dan zien die mensen dat wij ons bed niet opmaken. En nog erger: wij hebben zwarte bedovertrekken. Weet je wat dat betekent? Dat je daar alles op ziet. Eén kleine druppel kwijl en je ziet een spoor. Je kan je wel al indenken wat dat geeft als er andere liefdessappen ontsnappen. Stel je voor dat de mensen dat zien!

Advertenties

9 Responses to “#wijvenweek: klein kantje, grote gevolgen”


 1. 1 planet of tine maart 13, 2012 om 10:35 am

  Euh, wij maken ons bed ook niet altijd op en I don’t care, maar OK de slaapkamer is dan ook op de eerste verdieping en de deur “closed”

 2. 2 ruimtevisser maart 13, 2012 om 11:38 am

  En kunt ge niet gewoon uw deur toe doen? Of witte lakens kopen?

 3. 3 Evita maart 13, 2012 om 11:44 am

  @ruimtevisser: de deur kan niet dicht omdat onze badkamer geen verluchting heeft (ja-ha). De badkamer moet dus verlucht worden met de verse lucht die uit de slaapkamer komt. Anders krijgen we vocht- en schimmelplekken.

  Witte lakens kopen is een optie, maar dan nog zou ik me ambetant voelen dat het bed open ligt. Plus: wij wonen nog maar een paar maanden alleen… die zwarte lakens zijn dus nog zo goed als nieuw. Zonde, toch?

 4. 4 ruimtevisser maart 13, 2012 om 12:59 pm

  allez, dan moogt ge ambetant worden 😉

 5. 5 LJ maart 13, 2012 om 1:13 pm

  Een mens heeft toch meer dan één set lakens? Ik heb er alleszins 4 en wissel regelmatig af 😉
  Maar wat ik wou zeggen: AAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH zo herkenbaar!
  Niet met lakens enzo, ik maal er niet om hoe mijn bed eruit ziet, wij kunnen ons slaapkamerdeur wel dichtdoen dus da’s handig voor als er bezoek is.
  Enfin, het u afvragen hoe het komt dat een man zoiets kan VERGETEN, er NIET AAN DENKT, hoe is dat mogelijk!!!!!! Echt typisch mannelijk en dan dus niet enkel over bedden opmaken. Maar ook over zijn schoenen die rondslingeren, de tafel die nog niet proper is van gisteravond, enz. En hij die daar tussen zit zich van geen kwaad bewust. Dan loop ik dus ook de rest van de avond ambetant rond.

 6. 6 Evita maart 13, 2012 om 2:26 pm

  Natuurlijk… wij hebben 3 paar lakens… allemaal zwart :p Dat leek zo cool in de winkel 😀

  En ind LJ, I feel your pain!

 7. 7 madrina maart 13, 2012 om 2:34 pm

  Oh, ik heb hier zitten gieren van’t lachen. Zo geweldig grappig geschreven.

 8. 8 Hélène maart 13, 2012 om 6:22 pm

  Yep, het is inderdaad grappig!!! Heel stiekem denk ik dus: NIET DRUK OM MAKEN, dit valt onder de categorie heel onbelangrijk.


 1. 1 #wijvenweek: klein kantje, grote gevolgen | Wijvenblogs Trackback op maart 13, 2012 om 10:31 am

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: