7 jaar later

Vandaag is het exact 7 jaar geleden dat ons ma overleden is.

Ik denk nog veel aan haar, hoor. Bij alledaagse handelingen die zij vroeger deed en waar ik nooit bij stil stond, maar nu zelf ook doe. Of gewoon omdat ik voorbij haar foto loop die bij ons op de kast staat.

Maar rond deze periode van het jaar gebeurt ‘het stilstaan bij’ toch weer net dat ietsje meer. Niet dat ik dan naar de begraafplaats ga of er veel met andere mensen over praat. Helemaal niet. Het is meer iets in mijn gedachten.

7 jaar is al een hele tijd. Het lijkt nog altijd gisteren, maar als je er dan over nadenkt… In die 7 jaar tijd is er zoveel gebeurt waar zij niets van afweet.

 • Ben afgestudeerd. 2 keer.
 • Heb 3 maand in Italië gewoond (mijn grote droom).
 • Ben al zoveel ‘alleen’ op vakantie geweest.
 • Ben verhuisd naar Mechelen.
 • Heb een liefje waarmee ik samenwoon.
 • Ben 17 kg afgevallen (om er daarna weer zo’n 5 bij te komen, maar toch).
 • Heb al 4 verschillende werkgevers gehad.

Dat is voor mij het meest ambetante (niet dat dit het juiste woord is, maar ik vind eventjes geen woord dat het gevoel beter omschrijft). Dat er zoveel gebeurt in ons leven waar zij niets van afweet. En dan ben ik nu nog niet eens getrouwd of zelf mama. Wat als dat ooit gebeurt?

Stiekem hoop ik toch dat er effectief zoiets als een hemel bestaat en dat ik haar ooit – al was het maar even – terugzie om haar alles te vertellen wat er gebeurd is sinds zij weg is.

Advertenties

3 Responses to “7 jaar later”


 1. 1 fotografiemelissajacobs april 29, 2013 om 2:41 pm

  hemel of niet. ik ben er zeker van dat ze trots zou zijn geweest op jou. Die zeven jaar is inderdaad al een hele tijd. En je bent (te) snel zelfstandig moeten worden, maar je hebt dat heel goed gedaan! x

 2. 2 Lies april 29, 2013 om 6:22 pm

  Amai is dat al zo lang geleden… Zo mooi geschreven Evy, veel sterkte! Ge zijt een straffe madam, echt waar. Zoals Melissa hier ook zegt: ik ben er zeker van dat je mama trots is en dat ze er op één of andere manier nog is!

 3. 3 misssexandthecity mei 3, 2013 om 12:31 pm

  Ik ben ervan overtuigd dat ondanks het feit ze hier niet meer is,…..haar ziel alles in haar opneemt wat jij hier in dit aardse leven uitspookt,……en het is terecht iets om trots op te zijn, jij maakt je dromen waar!! Droom niet je leven, leef je droom


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: