Quiz me quick?

Afgelopen vrijdag ging ik helpen bij een quiz.

Jep, jep, af en toe komt mijn goede ziel eens boven. Geld schenken aan goede doelen doe ik niet, maar af en toe een helpende hand toesteken om verenigingen allerhande uit de nood te helpen, dat mag u mij altijd vragen. Vooral als ik samen met nog wat vrienden en vriendinnen mag komen helpen.

Helpen op de quiz in kwestie betekende in mijn geval: opdienen.

Niets nieuw voor mij. Ik deed het nog al. Wat wel nieuw was, was de locatie. Het was in het Antwerpse te doen. Meestal blijf ik in Mechelen. Maar nu werd de quiz georganiseerd door de Antwerpse tak van die vereniging en wat het dus ginderachter te doen.

Nu… Van Antwerpenaren wordt wel eens gezegd dat het dikkenekken zijn en dat ze nogal arrogant overkomen. Awel, ’t is waar!
Geërgerd dat ik mij heb. U moet weten dat wij maar met 3 waren om 40 tafels te voorzien van eten en drinken. Het had dus inderdaad vlotter gekund, maar wat ik die avond te horen kreeg vond ik onrespectvol.

1) het was een amateuristische quiz die vooral voor het plezier was georganiseerd.
2) ik stond daar gratis en voor niks te werken en offerde mijn vrije tijd zodat de madammen en meneren konden drinken zonder dat ze zelf naar de toog moesten lopen.
3) ze konden zelf zien dat we maar met 3 waren en we de voeten van onder ons lijf liepen.

Enkele kleine voorbeelden:
– De eerste 10 minuten was de koffie nog niet klaar (het water moest nog warmen). Tafels die een bestelling plaatsten, kregen hun bestelling zonder de koffie, maar met de mededeling dat ik die zou brengen zodra hij klaar was. De blikken en opmerkingen die ik daarop kreeg? U wilt het niet weten. Geduld is thans een schone deugd. Ik had hen evengoed koude koffie willen serveren!

– Een tas thee – die een collega-opdienster had gebracht – teruggekregen met de opmerking dat de tas niet vol genoeg was. De tas was voor meer dan 3/4de gevuld + het theezakje zat er al in. Wie weet had ze er snel niet een slokje van genomen?

– Mensen die Cola Light aan de toog kwamen inwisselen voor… Cola Light. Met de nodige opmerkingen. Want ja, hoor… ze waren er zeker van dat het regular Cola was. Not. Echt not. Ik heb er aan geroken 😉 Als ex-coca-cola-verslaafde ruik ik dat makkelijk, geloof mij of niet.

– De Duvel-glazen waren op een gegeven moment op waardoor we andere exemplaren moesten gebruiken. Aangezien niet heel het Duvel-flesje in die glazen ging, vonden wij het verstandiger het lege glas en het volle flesje aan de mensen te geven. Konden ze lekker alles opdrinken. Het minste dat je kan zeggen: viel niet in goede aarde.

– Naar het einde van de avond toe was de Ice Tea op. Dit werd door de quizmaster twee keer afgeroepen. Toch bleven mensen Ice Tea bestellen… niet 1 of 2 keer… ik bedoel écht wel 10-tallen keren. Not funny1.

– Een collega-opdienster had haar plateau over een deelnemer laten vallen/kantelen, waardoor die nat was. Genant en zij was in fout. Maar ze verontschuldigt zich uitgebreid en geeft hem een gratis drankje. De meneer aanvaardt de excuses amper en blijft hier de hele avond over zagen. Tegen mij. Not funny2.

In september/oktober is het terug in Mechelen te doen. Ik geef het nog een kans, ik ben benieuwd!

Advertenties

2 Responses to “Quiz me quick?”


  1. 1 misssexandthecity juni 11, 2013 om 8:47 pm

    Ik ga hier als Antwerpse zwijgen, want dit is geen reclame,……..en niks om trots op te zijn,…….sorry voor mijn soortgenoten 😦


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: