Escalope Milanese

Ik durf al eens een escalope Milanese te nemen bij de Italiaan. Thuis heb ik dit nog nooit gegeten. Vroeger niet en sinds we samenwonen ook al niet.

Omdat het donderdag een feestdag was, planden Bram en ik dat dit de ideale dag was om eens te genieten van een huisbereide escalope Milanese. Jummiejummie.

Vorige zaterdag zochten wij in de Carrefour dus naar stukjes kalfslap. Niets in de verstoog, toch niets dun. Dan maar even vragen aan de bedientoog. “Mevrouw, dat moet u wel op voorhand vragen, hoor. Dat kunnen wij nu niet meer zo dun afsnijden.” Ik teleurgesteld terug naar de kar. Waarop mijn frank – redelijk traag – valt, dat ik dat dus wel zou kunnen bestellen om dan woensdag op te pikken.

Yours truly gaat dus redelijk truttig terug naar de bedientoog en vraagt om twee sneetjes kalfslap te bestellen tegen woensdag. Waarop de beenhouwer zelf aan mij vraagt voor wat dat moet dienen. “Escalope, meneer”. “En hoe gaat u dat bereiden?” Waarop ik het halve recept van Jeroen Meus begin af te rammelen.

“Ha”, zegt de mevrouw die eerst zei dat ze dat zo dun niet meer kunnen afsnijden nu. “Dat is geen escalope. Voor wat jij gaat klaarmaken, kan je gerust deze stukjes (die al klaarlagen in de bedientoog) gebruiken. Escalope zijn kalfslapjes die je dicht plooit en waar je een vulling tussen steekt.” Dat weten we ook weer. Al hebben Jeroen Meus en de restaurants waar ik al escalope Milanese heb besteld dus een foute naam op hun kaart/website/kookboek staan? Tjah.

Fastforward naar donderdag a.k.a feestdag a.k.a escalope Milanesedag ten huize De Pauw-Philips.

Het is een uur of zes en we zoeken eraan te beginnen. Ik zoek snel het recept nog even op terwijl Bram de benodigdheden klaarneemt.
“We zijn iets vergeten,” mompelt Bram. Ik denk bij mezelf: “over wat gaat hij nu weer zagen.” Soms denk ik dat, ja. Hij weet dat.
“We zijn vlees vergeten uit te leggen.” Wat? Right. Bevroren kalfslapjes. Bummer!
Omdat we niets anders voorzien hadden en alle winkels dicht waren – hence de feestdag – hebben we dan maar enkel de pasta en de saus gegeten die normaal bij de kalfslapjes hoorden.

Vrijdag gingen we naar Bobbejaanland. Geen escalope Milanese dus.
Maar vandaag, vandaag was het zover. Eindelijk! De escalope Milanese was verrassend snel klaar en erg lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. Al wens ik volgende keer tóch dunnere kalfslapjes.

Advertenties

2 Responses to “Escalope Milanese”


  1. 1 Nora augustus 22, 2013 om 6:10 pm

    Je kan het vlees tussen twee laagjes vershoudfolie leggen en ze met de deegroller wat platter kloppen. Zo maak je het vlees ook wat zachter. Escaloppe is de naam voor een stukje vlees die wat platter is gemaakt.

  2. 2 Alice augustus 23, 2013 om 6:30 am

    Je kan daar ook gewoon op kloppen. Dat klinkt zo fout, maar je legt ze tussen twee laagjes vershoudfolie en je slaat ze plat. Op die manier krijg je ze platter dan eenders wel afgesneden lapje. 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: