Dagje skippen?

Ik moest gaan werken, zoals alle weekdagen. Maar plots stond mijn ma voor de deur. Ze moest naar de dokter, naar een specialist en vroeg me of ik haar kon wegdoen. Ik zou nog op tijd op mijn werk geraken. Ik deed dat. Maar toen we bij die specialist aankwamen vroeg ze of ik niet even kon meegaan tot het haar beurt was. Ze was zenuwachtig, dus deed dat. Daarna vroeg ze me zelfs om mee binnen te gaan bij de specialist. Ik besloot dat ik in de namiddag wel zou gaan werken en dit uitzonderlijk geval dan wel zou uitleggen.

Maar nadat de afspraak bij de specialist ten einde was, vond mijn ma het zo leuk dat ik bij haar was, dat ze vroeg of ik niet mee wilde gaan winkelen. Shoppen, leuk. Ook daar ging ik op in.

Later maakte ik mij zorgen wat ik de volgende dag op mijn werk zou zeggen. Ik was een hele dag afwezig geweest. Onwettig. Stress. Vertel ik de waarheid, ga ik naar de dokter om een briefje, bedenk ik een uitvlucht,…?

En toen ging de wekker. Oef! Het was maar een droom. Ik ga straks gewoon werken en moet helemaal geen uitvlucht bedenken. Ik druk op het “snooze-knopje” en draai mij nog lekker tussen de warme dekens. Op de één of andere manier val ik terug in een diepe slaap en droom ik gewoon dezelfde droom verder.

Het is de volgende dag en ik kom op mijn werk. Ik zet mijn laptop open en begin te werken. Tot mijn baas binnenkomt en mij vraagt waar ik gisteren was. Ik had nog geen uitvlucht bedacht dus vertel hem de waarheid. Hij lijkt niet blij. Plots brengen ze andere patiënten van de specialist de kamer binnen. In ziekenhuisbedden. Ze rollen ze tot naast mij.

En toen ging de wekker weer. Ik was weer maar eens blij dat het allemaal een droom was. Tijd om op te staan nu.

De dromen die ik droom, en de hoeveelheid eraan… ik zou ze moeten bundelen in een boek.

Advertenties

2 Responses to “Dagje skippen?”


  1. 1 misssexandthecity oktober 8, 2013 om 9:01 am

    Blijkbaar heb je echt nood aan een dagje vrijaf, zelfs je droom meldt het 🙂

  2. 2 Thomas Pannenkoek oktober 8, 2013 om 5:07 pm

    Je droom geeft wel aan dat je prioriteiten in de juiste richting gaan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: