Op een onbewoond eiland?

Ik weet niet hoe ik op de vraag kwam.

Zondag vroeg ik Bram waar hij zou willen wonen als hij plots België niet meer zou binnen mogen. Anywhere in the world. Niet om op vakantie te gaan. Echt om te wonen. Hij koos voor Toscane. We have a match.

Ik moest er zelf ook even over nadenken.
Mijn absolute numero uno ligt voor de hand. Maar stel dat ik daar ook niet meer welkom zou zijn. Ik besloot een top 5 op te stellen. Te beginnen met op te sommen waar ik absoluut niet wilde wonen. Dat was net dat ietsje makkelijker.

No go

In oorlogslanden. Voor de hand liggend, denk ik. Wie wil er nu te midden van een oorlogsgebied wonen?

Heel het werelddeel Azië kan ik ook wel uitsluiten. Ik ben er nog nooit geweest dus vooroordelen alom hier. I know. Maar het spreekt mij echt niet aan. Zelfs in een wok-restaurant voel ik mij niet op mijn gemak. Ik denk dat ik teveel samoerai-films gezien heb op een te jonge leeftijd.

The U.S.A. Voor velen een droom heb ik mij al laten vertellen. Mij zegt het weinig. De voordelen komen dan weer boven: fast-food all around. En ja, ik zou daar heel gevoelig voor zijn en mij laten verleiden tot liters cola en heerlijke vettige hamburgers. Alle dagen als het moet. Bovendien hebben vele Amerikanen volgens mij nogal een “ik-kom-uit-Amerika-en-dat-regeert-zowat-de-wereld-attitude”.

Arme landen. Ook al voor de hand liggend, I think. Al zijn er natuurlijk tal van mensen die het hun roeping vinden om daar te gaan helpen het land rijker te maken. Mensen daar dingen te leren die ervoor zorgen dat ze toch van een rijker leven kunnen genieten – in de brede zin van het woord. Bewondering is mijn reactie. Maar zelf zou ik het niet kunnen. Niet willen zelfs.

Ik ben eigenlijk best wel een Europees-gezind meisje. Ik weet niet goed van waar dat komt. It just is.

Go go go

Na lang nadenken kwam ik uit bij deze top 5

 1. Italië, Toscane. Rust, mooie natuur, een domani-domani-mentaliteitje, vriendelijke Italianen die nog tijd maken voor een praatje, sociale gebeurtenissen met familie, vrienden, buren,… I looo-oooove it!
 2. Oostenrijk, de Alpen. Skiën in de winter, mensen met maar één doel: skiën en plezier maken. Bergwandelingen in de zomer. Omringd worden door hoge bergen. Het gevoel hebben dat je op de top van de wereld staat.
 3. Australië, surfstrand. Ik zie mezelf wel als een home-and-away-surf-babe. Zo’n surf-carrière, zou dat nog lukken op de gezegende leeftijd van 27? 😉
 4. Luxemburg, het Groot-Hertogdom. Het charmante van in een piepkleine monarchie te wonen. Veel natuur rond je heen. Luxemburgers lijken me ook altijd zo’n vriendelijke mensen.
 5. Zuid-Amerika. Ik denk dat ik daar ook wel zou kunnen aarden. Al moet ik nog wel even bekijken welk land ik zou verkiezen want er zijn natuurlijk verschrikkelijke kloven daar.

Wat is jullie top 5 van landen/streken waar jullie wel zouden willen wonen?

Advertenties

5 Responses to “Op een onbewoond eiland?”


 1. 1 Thomas Pannenkoek oktober 29, 2013 om 6:02 pm

  Echt een rustig landje in Azië eens proberen. In Bali bijvoorbeeld zou ik honderd jaar worden, het platteland in Thailand is ongelooflijk mooi, zelfs de Hutongs in Peking hebben hun aangename kanten.
  Voor de rest is je keuze één, drie en vijf ook mijn ding.

 2. 2 brubeck oktober 29, 2013 om 9:05 pm

  In deze volgorde: Curaçao, Australische westkust (surfers paradise), toscane, of gewoon toch maar thuis 🙂

 3. 3 misssexandthecity oktober 29, 2013 om 9:07 pm

  Eerlijk, ik zou nergens anders willen wonen dan in ’t stad,…ik zou mij zo verloren voelen als ik de omgeving niet ken,….en de taal niet spreek,….nope, maar Australië dat zou een kleine uitzondering zijn,..:-)

 4. 4 HansDeZwans oktober 30, 2013 om 11:30 am

  Dit is nu iets waar ik de laatste tijd over zit na te denken. Wat als mijn kinders het huis uit zijn, blijf ik dan nog in Belgenland wonen? Ik denk eerder om ergens een beachhouse te kopen en zo een bed&breakfast op te starten. Dat is voor binnen 5 jaar pas 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: