Koken met Evita

quicheEerder deze week twijfelde ik nog een beetje over welke quiche ik zou maken voor ons thanksgivingfeestje.

Ik ben toch voor een ratatouillequiche gegaan met gehakt.
De basis haalde ik op de site van Libelle Lekker. Ik ben bijna 2 jaar geleden een paar maand de webmaster geweest van deze site. En jawel, toen al kreeg ik dat gerechtje in het vizier. Eindelijk ben ik er dus eens aan toe gekomen om het te maken.

Al moet ik eerlijk toegeven: ik heb enkele aanpassingen gedaan.
Omdat ik mijn versie er minstens even lekker vind uitzien als die professioneel genomen foto op de site van Libelle Lekker én omdat het vrijdag is, wil ik jullie mijn receptje niet onthouden. Weekendfood!

Ik moet bekennen: het is een quiche voor deze avond, dus geproefd is er nog niet. Maar iets dat er zo goed uitziet – en zo goed ruikt -… dat kan toch niet slecht zijn?

Benodigdheden

  • voorverpakt kruimeldeeg
  • 2 tomaten
  • 2/3 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 200 gr gehakt*
  • 3 eieren
  • 2 dl room
  • tijm
  • peper
  • boter

Werkwijze

  1. Bak het gehakt in een pan. Doe er wat peper bij. Leg het daarna even apart op een bordje om af te koelen.
  2. Snij de aubergine en courgette in kleine stukjes. Bak ze (in dezelfde pan –> minder afwas) eventjes terwijl je af en toe omroert. Voeg een beetje tijm toe.
  3. Ontpit de 2 tomaten en snij ook in kleine stukjes. Doe ze bij de aubergine en courgette en laat nog even mee roerbakken.
  4. Voeg het gehakt terug bij de groenten in de pan en laat even afkoelen.
  5. Kluts de eieren en doe er de room bij. Klop tot een mooi eiermengsel.
  6. Zet de oven op 180°C en laat voorverwarmen
  7. Vouw het kruimeldeeg open over je bakvorm, prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
  8. Verspreid de groenten en het gehakt over het deeg. Laat er het eiermengsel voorzichtig tussenlopen.
  9. Bak de quiche gedurende 40 min op 180°C. Strooi daarna nog wat tijm over je quiche.

In vergelijking met het originele recept heb ik

  • gehakt toegevoegd (ik wilde graag vlees erbij)
  • geen ui gebruikt (ik ben daar niet zot van)
  • geen rozemarijn gebruikt (had ik niet in huis)
  • de tomaat niet ontveld (vergeten to be honest)
  • de tijm na het bakken over de quiche gestrooid (ook vergeten eerst)

De quiche was – zonder oventijd – snel klaar en ik had er weinig afwas van aangezien ik enkel een bordje, een pan, een kom en wat bestek had vuilgemaakt heb.

Mocht je zin hebben, maak hem ook eens en laat me weten hoeveel sterren je hem geeft 😉

*Ik heb kalfs/rundsgehakt genomen omdat ik de lamsgehak niet meteen zag liggen in de Carrefour. Is ook goedkoper, I think.

Advertenties

3 Responses to “Koken met Evita”


  1. 1 misssexandthecity november 22, 2013 om 10:22 am

    Wow, webmaster, ik gebruik die site echt enorm veel,…..recepten zijn eenvoudig en duidelijk,…..en quiche daar kan je alle kanten met uit en ook met koken trouwens, dat is gewoon durven en weten dat wanneer iets mislukt het fituur altijd open is! En wat nog lekkerder is, is wanneer je je deeg 15min blind bakt,…..wordt hij krokanter!

  2. 2 Thomas Pannenkoek november 22, 2013 om 4:30 pm

    Ik dacht dat je ging schrijven: “Als je zin hebt, kom eens proeven”, maar het is weer noppes :(…

  3. 3 chrissebie november 24, 2013 om 7:20 pm

    Het ziet er in elk geval heel geslaagd uit!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s




Wie ben ik?

The name:
Evy Philips

The age:
27 jaar

The passion:
Bram
Italië
AC Milan

Advertenties

%d bloggers liken dit: