Spam van 48 euro

Gisteren kreeg ik een mail die in normaal niet eens geopend zou hebben. Een mail die ik regelrecht bij mijn spam zou sorteren.
Ik klikte er per ongeluk op omdat hij boven de mail van Tomorrowland om te pre-registreren stond. Ik misklikte mij, want eigenlijk wou ik mij gewoon voor de 30ste keer die dag proberen pre-registreren voor dat festivalletje in Boom. Wat mij vandaag uiteindelijk gelukt is. Step one = completed.

Anyway… die andere mail dus. Als afzender stond er “Customerservice“. Ziet u waarom ik dat bij mijn spam zou gesorteerd hebben? Ik heb namelijk niets besteld dat ik nog niet ontvangen heb of betaald heb. Zou niet weten wat het zou kunnen zijn.

Het onderwerp van deze mail was: “Notifica multe e addebito oneri amministra​tivi”. Wie een beetje Italiaans kan, weet al hoe laat het is.
Zelf had ik het niet aandachtig gelezen. Ik heb een voorliefde voor Italië, ga er wel eens naartoe, vul wel eens iets in op het internet… dus ik dacht dat één of andere Italiaans virus/spammertje mijn e-mailadres ergens op de kop had kunnen tikken en mij wilde tricken om op een corrupte url te klikken/dingen te kopen die ik niet wil/…. Je kent dat wel.

Niets om open te klikken dus. Behalve als je er per ongeluk op klikt… en dan toch –  ongewild – wat flarden leest.

Gelukkig. Blijkt dat die mail van het autobedrijf is waarbij wij onze auto gehuurd hebben tijdens onze Italië-reis… 4 maand geleden. Wij zijn geflitst geweest in Pisa. Of misschien niet geflitst. Ik weet het niet 100% zeker. Feit is dat we een boete aan ons been hebben. Die gaan de autoriteiten ons nog toesturen, maar omdat het autobedrijf er zoooooveel administratieve handelingen voor heeft moeten uitvoeren (mij een mail sturen en onze gegevens doorgeven aan de politie) moeten we hen toch ook 48 euro en een klets betalen.

Ach ja, contracten en overeenkomsten… het zal er zo wel instaan. Bummer… dat wel. Want dan moet die boete zelf natuurlijk nog komen.

Advertenties

4 Responses to “Spam van 48 euro”


  1. 2 chrissebie januari 14, 2014 om 11:34 am

    Aw, damn, zou “doen alsof je geen italiaans verstaat” niet helpen??

  2. 3 Thomas Pannenkoek januari 14, 2014 om 5:56 pm

    De volgende keer toch twee keer nadenken vooraleer zo’n mail te openen 🙂 !

  3. 4 bentenge januari 17, 2014 om 8:09 am

    Moraal van het verhaal, enkel naar Italië gaan als je ook Italiaans verstaat ?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: