Als de kat van huis is…

Bram wil een huisdier. Al een tijdje. Ik nu ook.

Ooit zijn we begonnen met vissen. Maar na enkele pogingen hebben we dat voor bekeken gehouden. Vissen… dat lijkt simpel maar dat is potverdekke moeilijk om te houden. In de winkel smeren ze u dan het ene zuur en base na het andere aan. Dat loopt ook nog eens op qua kosten… en helpt amper.

Overlaatst kwam Bram thuis met de woorden: “De Krikke heeft huisdieren teveel”. Ik wist al hoe laat het was en welke vraag hierop ging volgen. Het bleek echter om gerbils te gaan. “Nee, dank u”, was mijn antwoord. Zo’n hamstertje tot daar toe, maar zo’n gerbil lijkt mij iets te hard op een rat. Dat beest heeft zo’n dunne lange staart. Brrr.

Maar nu kriebelt het bij mij toch ook. Wat extra leven in huis… iets dat ik kan knuffelen en kan aaien. Het enige wat ik écht wil is een kat. Ik ben een kattenpersoon.

Bram is er helemaal voor in. Alleen zit ik met een dilemma:

Ik heb al een kat. Plasil. Die woont nog in mijn ouderlijk huis. Officieel mogen wij immers geen huisdieren hebben op het appartement. Komt daar nog eens bij dat wij op het 2de wonen en niet over een tuin (of terras) beschikken. Plasil is al 10 jaar gewoon van buiten te kunnen lopen. Ik zou het spijtig vinden om dat beestje vanaf nu altijd binnen te houden.

Mijn eerste idee was dus om een nieuw klein katje in huis te nemen. Eentje dat het nog niet kent om buiten te lopen, en het dus hopelijk ook nooit zal missen (of toch tot we een huis met tuin hebben gekocht… some day).

Ergens wringt dat sowieso. Laat ik Plasil daarmee niet vallen? Mijn idee was altijd van ze te gaan halen als we dat huis met tuin kopen…

Vandaag wisten mijn nicht en schoonzus me te vertellen dat Plasil de laatste tijd zelf niet meer zo veel buiten wil. Dus op dat vlak zou ik ze misschien wel in ons appartement kunnen houden…

Ze  is ondertussen al 10 jaar. Haal je een kat dan nog uit haar gewende omgeving?
Ik zit met een dilemma… wat zouden jullie doen?

Advertenties

4 Responses to “Als de kat van huis is…”


 1. 1 chrissebie februari 10, 2014 om 6:35 pm

  Ik heb ook ooit mijn kat moeten binnenhouden en het is heel erg te zien hoe dat beeste aan de ramen staat te krabben om buiten te geraken. een poes wil echt wel buiten, en het is een grote vrijheidsberoving voor dat dier als ze niet buiten mag. Wij zijn dan met poes verhuisd en ze vind het hier geweldig om in de bomen te klimmen, op vogels te jagen. Maar als je echt een katje wil houden zou ik mijn oor eens te luisteren leggen bij een dierenarts, misschien bestaan er rassen die daar geen last van hebben. Wat Plasil betreft, ik zou het beestje niet verhuizen, maar van elkaar genieten als je bij je ouders bent. Veel succes met de keuze.

 2. 2 Thomas Pannenkoek februari 10, 2014 om 6:36 pm

  Een ratje, misschien? Of een giraf. Hoewel, ietsje te laat. Gisteren…

 3. 3 Liese februari 11, 2014 om 8:15 pm

  Mss eens proberen met een korte vakantie bij jullie op het appartement. Maar een kat tegen zijn zin binnenhouden is niet te doen denk ik.

 4. 4 LJ februari 16, 2014 om 4:17 pm

  Ik denk dat je een kat, die het gewend is om haar vrijheid te hebben, niet kan opsluiten binnen. Zelfs al is ze een dagje ouder en gaat ze niet meer zoveel naar buiten. Als je graag een huisdier wil, er bestaan ‘rustige’ kattensoorten die je wel op een appartement kan houden. Want sommige soorten daar doe je dat beter niet mee; een vriendin van me had een kat op haar appartement en die wou ook constant onstnappen. Maar meer ken ik daar niet van want ik ben een hondenmens 🙂 en ik ben sowieso voorstander van katten en honden de vrijheid van minstens een tuin te gunnen, anders had ik ook al lang een hond gehad…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: