Artikel van de dag

Gelezen op de site van het Nieuwsblad:

Vrouw eist half miljoen wegens weigering pil

 
 

Een 37-jarige vrouw eist een half miljoen euro schadevergoeding van een Italiaans ziekenhuis dat haar geen morning-afterpil wilde voorschrijven.

Toen een andere gynaecoloog er wel een wilde geven, was het te laat voor de behandeling. De vrouw bleek zwanger en heeft het een kind gekregen. Drie jaar geleden knapte een condoom toen de vrouw seks had. In het ziekenhuis van Teramo in de regio Abruzzo wilde men de vrouw niet helpen aan de morning-afterpil.

Na de geboorte van het zoontje wilde de vader het kind niet erkennen en niet bijdragen aan de opvoeding. De vrouw eist de schadevergoeding voor de kosten van het kind, de lichamelijke belasting van de zwangerschap en de nadelen van het hebben van een kind voor haar toekomstige relaties.

Awel, ik vind dit een moedige stap van mevrouw!

Pas op, ik snap het. Als zij de keuze maakt om (op die moment) geen kind te willen – ze zal er haar redenen wel voor hebben gehad – is het niet aan derden (dokters/verplegers) om haar die keuze te weigeren. We leven in moderne tijden waarin je bij een “ongelukje” kan geholpen worden. Nu moet zij een kind opvoeden, wat veel aandacht en geld kost.
Inderdaad, ze had nog voor abortus kunnen kiezen. Het had veel simpeler geweest, en ook daar had ze een schadevergoeding voor kunnen eisen. En ja, als ze echt de middelen niet had, zou ze haar kind kunnen hebben afstaan voor adoptie.

Maar zoals ik al zei, vind ik het moedig. Leg later maar eens aan je kind uit dat je – na de geboorte, nadat je helemaal verliefd bent geworden op je eigen vlees en bloed – een proces hebt aangespannen tegen de mensen die ‘verantwoordelijk’ zijn voor je bestaan…

0 Reacties to “Artikel van de dag”



  1. Geef een reactie

Plaats een reactie